top of page
חיפוש

טרנדים בענף המלונאות לשנת 2020

עודכן: 23 בינו׳ 2020

חוויה ייחודית, קונספט עיצובי מובהק ושימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, הם המפתח לעיצובו של מלון מוצלח! להלן שלוש תופעות בולטות ורלוונטיות בענף המלונאות והן כאן כדי להישאר:


1. מותג עצמתי ונוכחות ברשתות החברתיות


סקר שערכה חברת "Booking" בשנת 2019 מציג כי תיירים כיום צורכים יותר חופשות זריזות וממוקדות (כנגזרת ישירה להוזלת מחירי הטיסות בשנים האחרונות, חופשות הפכו ספונטניות) בהן הם מצפים לרכוש מיומנות חדשה, לחוות וללמוד משהו חדש ולא רק לבקר ולסמן "וי" על היעד. חשיבותן של צבירת חוויות דרך טיולים בעולם, הפכה רבת משמעות יותר מהשגת רכוש חומרי.

הסוד בעיצוב מותג מלונאי שמאפשר חוויה משמעותית שכזו מתחיל בראש ובראשונה בבחירת הסיפור, הקונספט של המלון. הקונספט יכול להיות נגזרת של מיקומו הישיר (מלון נופש מול הים, מלון עסקים בלב העיר) ויכול להיות גם פרי רעיונו של היזם או האדריכל (ישנם מלונות המדמים שינה בחלל או מאפשרים לינה באיגלו עשוי קרח!).

יחד עם זאת, מיתוג חכם ועקבי לא חייב להיות מלווה בחוויית לינה יוצאת דופן, אלא כזו המצליחה להעביר לאורח סיפור בצורה ברורה ומגובשת. הנוכחות ברשתות החברתיות הנה הכרחית בשיתוף הקונספט ובהצגתו.



The Pink Zebra hotel, Kanpur, India


2. אינטראקציה בין אישית בשילוב פלאי הטכנולוגיה


מלונות הבוטיק מציעים חללים המאפשרים חיבור ואינטראקציה בין אישית אך יחד עם זאת, מעניקים את הפרטיות הנחוצה. התייר סקרן לחוות את המקום דרך עיניו של המקומי (לינה בדירות airbnb וסאבלטים הפכו פופולריים מאוד בשנים האחרונות ויצרו שינוי משמעותי בשוק המלונאות שהוביל גם לשינוי נקודת המבט לגבי רצון הלקוח אצל הרשתות הגדולות). לכן ניתן לראות מלונות בוטיק שמנסים, הן באמצעות טכנולוגיה והן באמצעות עיצוב, לייצר חיבור עמוק יותר בין התייר למקום. דוגמה אחת לכך הנם מלונות הבוטיק הממוקמים בערים הגדולות, אשר הופכים את המסעדה או הבר הפרטי שברשותם למקום בילוי אטרקטיבי הפתוח גם עבור המקומיים באזור- מה שמוביל לאינטראקציה אנושית מיוחדת ומגוונת.



מלון W באמסטרדם, הגג נפתח לציבור עם לובי מסעדה ובריכה. ברנוביץ' קרוננברג אדריכלים

צילום: Lutz Vorderwuelbecke


התייר מעריך את הטכנולוגיה ככלי המעצים את האנושות ולא ככזה המחליף אותה. הקשרים הבין אישיים, תחושת הקבוצתיות והשייכות עדיין חשובות לו מאוד.

האורח מצפה ליחס אישי נעים ומעריך חיוך בכניסתו למלון, בשילובן של הנוחות והזריזות שמתאפשרת כיום באמצעות הטכנולוגיות החדישות.

קיימות כיום אפליקציות שונות כדוגמת MIBO – Israbot שמנגישה מידע לתייר באמצעות עוזר אישי קטן וחכם המסייע לו לאורך כל הטיול, אפליקציית Uchange הישראלית שמציעה פלטפורמה חברתית להמרת מט"ח,

או אפליקציית Meal sharing המאפשרת אירוח לסעודה בבית מקומי ביעד הטיול המובילה למפגשים מעניינים עם תושבי המקום, מזונם, ביתם ותרבותם.


גם במלונות עצמם ישנם חידושים טכנולוגיים מעניינים. מלון ECCLESTON SQUARE PIMLICO בלונדון, מתגאה כי כל חדר מצויד באייפד ובנייד שמשמש להזמנת שירות חדרים, טיפולי ספא ועוד. טלוויזיה חכמה בתוך מראות האמבטיה, קירות חכמים שהופכים משקופים לאטומים בנגיעת כפתור, כספות מותאמות ללפטופים ועוד. באמצעות הטלוויזיה החכמה התייר כבר אינו מוגבל לערוצים המקומיים בלבד.

3. שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה וחשיבותו של המחזור מגיעה גם לתחום המלונות


נתונים מראים כי קיימת כיום עלייה בחופשות המבוססות על התנדבות או עזרה לחברה המקומית מה שהוביל למגמת תיירות ביעדים פחות מתוירים, כאלה שלא נכבשו על ידי המונים (החיפוש אחר המשמעות, החוויה הייחודית בא כאן לידי ביטוי).

ספקי האירוח ואנשי התיירות מוצאים לנכון להגדיל את המודעות לאיכות הסביבה על ידי צמצום השימוש בפלסטיק והרחבת השימוש בחומרים טבעיים ממוחזרים (ביניהם גם חומרי הניקוי בחדרים), מתן תשומת לב וחשיבות בתכנון גם לאור השמש הטבעי.


מלון ובו שימוש בחומרים ממוחזרים. The Hoxton, East London


83 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page